Κάποτε τα γλυκά ήταν είδος πολυτελείας που απολάμβαναν οι άνθρωποι σε εξαιρετικές περιστάσεις, σε επίσημα δείπνα και επισκέψεις, σε γιορτές και γενέθλια.
Και είναι αλήθεια, τότε τα γλυκά είχαν άλλη …γλύκα, άλλη γεύση, πιο γεμάτη κι αυτό οφείλεται στα προσεκτικά διαλεγμένα υλικά και το ιδιαίτερο μεράκι των δεξιοτεχνών ζαχαροπλαστών που έφτιαχναν με αγάπη το κάθε γλυκό κι όχι “μηχανικά” και μαζικά.
Σε αυτό το ιστορικό ζαχαροπλαστείο επί της Κασσαβέτη στην Κηφισιά, έχουν καθίσει εκατομμύρια γνωστοί και άγνωστοι να απολαύσουν τα περίφημα προφιτερόλ, γαλακτομπούρεκα, κρέμες, ρυζόγαλα, τσουρέκια κι άλλα διάσημα γλυκά του καταστήματος.
Ένα μαγαζί που μετράει 130 χρόνια ζωής και έχει φροντίσει να φιλέψει με τα καλύτερα γλυκά εδέσματα όλη την κοσμική Αθήνα και όχι μόνο, είναι ο ξακουστός και ακαταμάχητος Βάρσος.
Το πρώτο κατάστημα “γεννήθηκε” το 1892 από τον βασίλη Βάρσο και τον ναδερφό του, όταν έφτιαξαν ένα γαλακτοπωλείο στο κέντρο, το οποίο στη συνέχεια μετατράπηκε σε ζαχαροπλαστείο και μεταφέρθηκε στην Κηφισιά, όπου οι πελάτες ήταν σταθεροί και πολύ περισσότεροι.
Σε αυτό το ιστορικό ζαχαροπλαστείο επί της Κασσαβέτη στην Κηφισιά, έχουν καθίσει εκατομμύρια γνωστοί και άγνωστοι να απολαύσουν τα περίφημα προφιτερόλ, γαλακτομπούρεκα, κρέμες, ρυζόγαλα, τσουρέκια κι άλλα διάσημα γλυκά του καταστήματος.
Αυτό που πλέον χαρακτηρίζει, όμως, το Βάρσο, δεν είναι μόνο η ποιότητα των γλυκών, αλλά η ατμόσφαιρα άλλης εποχής που αποπνέει ο χώρος και σε ταξιδεύει νοερά στον περασμένο αιώνα και τους “κρυφούς” τόπους συνάντησης των πρωταγωνιστών στις ελληνικές ταινίες, μέσα από το ρολόι που κοσμεί το κατάστημα για πάνω από 7 δεκαετίες, τα γύψινα στην οροφή και το μωσαϊκό πάτωμα που στολίζουν τον εσωτερικό χώρο.