More

    Το πιο επικίνδυνο τρόφιμο για τη καρδιά (pics)

    φωτό αρχείου,Pexels

    Οι καρδιαγγειακές παθήσεις απασχολούν όλο και περισσότερο την ιατρική κοινότητα, πρώτον γιατί αυξάνονται, και δεύτερον γιατί κατεβαίνει συνεχώς η ηλικία που αρχίζουν και εμφανίζονται.

    Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο McMaster συνδέει άμεσα την κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος με την εμφάνιση προβλημάτων στην καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος.

    Στο πλανήτη η κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος εμφανίζει άνοδο, ενώ θα περίμενε κανείς πως με τόση ενημέρωση θα είχε μειωθεί. Ένας από τους λόγους είναι και η αύξηση του κρέατος και η στροφή του καταναλωτικού κοινού σε φθηνότερες επιλογές.

    Στην έρευνα πήραν μέρος 134.297 εθελοντές και τα αποτελέσματα ήταν αποκαλυπτικά.

    Μόνο 150 γρ. επεξεργασμένου κρέατος εκτοξεύει κατά 49% τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων και 51% τον κίνδυνο θανάτου.

    Το μόνο παρήγορο είναι πως η κατανάλωση μικρών ποσοτήτων, κάτω από 30 γραμμάρια, δεν έχουν επίδραση στη καρδιά μας.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr
    spot_img

    more news