Θα χρειαστείτε:
6 μικρές πατάτες
3 λίτρα νερό
2 κ.σ. λευκό ξίδι
50 γρ. τυρί παρμεζάνα (1/2 κούπα)
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. σκορδο σε σκόνη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σος
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (1/2 κεσεδάκι)
πιπέρι
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
1 κ.γ. μέλι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις πατάτες αρχικά στη μέση, και συνεχίζουμε κόβοντας τες για ακόμα δύο φορές στη μέση μέχρι να δώσουμε ιδιο σχήμα και μέγεθος σε όλες.
- Τις πλένουμε πολύ καλά σε κρύο τρεχούμενο νερό μέχρι το νερό να γίνει διαυγές.
- Σε κατσαρόλα με νερό που έχει έρθει σε σημείο βρασμού ρίχνουμε το ξίδι και βράζουμε τις πατάτες για 3 με 4 λεπτά.
- Τις στραγγίζουμε, τις ρίχνουμε πάνω σε λαδόκολλα και έπειτα τις αφήνουμε να στεγνώσουν από μόνες τους από την θερμοκρασία που έχουν.
- Τις ρίχνουμε σε ένα μπολ με καπάκι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τις ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε τη πάπρικα, το σκόρδο σκόνη, το αλάτι, τη τριμμένη παρμεζάνα, κλείνουμε το καπάκι και ανακινουμε να ανακατευτούν πολύ καλά.
- Τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα τη μία δίπλα στην άλλη και τις ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στον αέρα στους 200 c για 35 με 40 λεπτά.
- Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το λεμόνι, το μέλι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σερβίρουμε τις πατάτες με τη σος γιαουρτιού και απολαμβάνουμε.