More

    Τραγανές πατάτες φούρνου καλύτερες από τηγανητές

    Θα χρειαστείτε:

    6 μικρές πατάτες
    3 λίτρα νερό
    2 κ.σ. λευκό ξίδι
    50 γρ. τυρί παρμεζάνα (1/2 κούπα)
    1 κ.γ. αλάτι
    1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
    1 κ.γ. σκορδο σε σκόνη
    2 κ.σ. ελαιόλαδο

    Για τη σος
    100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (1/2 κεσεδάκι)
    πιπέρι
    1 κ.σ. μουστάρδα
    1 κ.γ. χυμό λεμόνι
    1 κ.γ. μέλι

    Εκτέλεση

    • Κόβουμε τις πατάτες αρχικά στη μέση, και συνεχίζουμε κόβοντας τες για ακόμα δύο φορές στη μέση μέχρι να δώσουμε ιδιο σχήμα και μέγεθος σε όλες.
    • Τις πλένουμε πολύ καλά σε κρύο τρεχούμενο νερό μέχρι το νερό να γίνει διαυγές.
    • Σε κατσαρόλα με νερό που έχει έρθει σε σημείο βρασμού ρίχνουμε το ξίδι και βράζουμε τις πατάτες για 3 με 4 λεπτά.
    • Τις στραγγίζουμε, τις ρίχνουμε πάνω σε λαδόκολλα και έπειτα τις αφήνουμε να στεγνώσουν από μόνες τους από την θερμοκρασία που έχουν.
    • Τις ρίχνουμε σε ένα μπολ με καπάκι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τις ανακατεύουμε πολύ καλά.
    • Προσθέτουμε τη πάπρικα, το σκόρδο σκόνη, το αλάτι, τη τριμμένη παρμεζάνα, κλείνουμε το καπάκι και ανακινουμε να ανακατευτούν πολύ καλά.
    • Τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα τη μία δίπλα στην άλλη και τις ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στον αέρα στους 200 c για 35 με 40 λεπτά.
    • Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το λεμόνι, το μέλι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
    • Σερβίρουμε τις πατάτες με τη σος γιαουρτιού και απολαμβάνουμε.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr
    spot_img

    more news