More

    Το τραγούδι που θα σε… γλιτώσει από τις ιώσεις

    Photo by Curology on Unsplash

    Τα τελευταία χρόνια οι ιώσεις είναι σε έξαρση, με τους ειδικούς να μας λένε συνεχώς να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής, ώστε να προφυλαχθούμε. Ο κυριότερος είναι το πλύσιμο των χεριών. Αλλά το καλό πλύσιμο των χεριών, που αρκετοί δεν κάνουν.

    Σύμφωνα με την Ένωση Φαρμακοποιών του Ηνωμένου Βασιλείου, για να σκοτωθούν όλα τα μικρόβια στα χέρια, θα πρέπει να τα πλύνουμε για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Και για να γίνει για όλους πιο διασκεδαστικό το πλύσιμο, συνιστούν να λέτε από μέσα σας ένα συγκεκριμένο τραγούδι. Το οποίο το ξέρετε ήδη.

    Ποιο είναι αυτό; Το «Happy Birthday». Όπως λένε οι ειδικοί, αν το τραγουδήσεις δυο φορές, τότε συμπληρώνεις τον χρόνο που χρειάζεται να πλύνεις τα χέρια σου, διώχνοντας ιούς και βακτήρια. Περίπου το 16% των αναπνευστικών λοιμώξεων μπορεί να αποφευχθεί μέσω του πλυσίματος των χεριών.

    Πάντως οι άνθρωποι δεν το κάνουν συνήθως καλά. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, μόνο δύο στους τρεις χρησιμοποιούν σαπούνι, ενώ ένας στους δέκα δεν πλένει καθόλου τα χέρια του. Επίσης, ο μέσος άνθρωπος αφιερώνει στο πλύσιμο μόνο 6 δευτερόλεπτα και μόνο το 5% τα πλένουν πάνω από 15 δευτερόλεπτα.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news