Φωτ. αρχείου / pexels
Είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει εύκολος τρόπος για να τερματίσεις μία σχέση. Είτε είναι μικρή σε διάρκεια είτε μακροχρόνια, είναι αρκετά δύσκολη η θέση του να ανακοινώσεις στο άλλο άτομο την απόφαση αυτή. Αν όμως είναι αυτό που θέλεις και δεν υπάρχει άλλη λύση πέρα από το χωρισμό, τότε πρέπει να βρεις τον πιο υγιή τρόπο ώστε να κάνεις αυτή την άβολη συζήτηση.
Ο χωρισμός δεν είναι εύκολος για κανένα από τα δύο εμπλεκόμενα μέρη. Ακριβώς για αυτό συχνά οι άνθρωποι παραμένουν σε σχέσεις περισσότερο από όσο θα ήθελαν ή ακόμα προσπαθούν να προκαλέσουν τον σύντροφό τους ώστε να πει αυτός αντίο.
Όσο τρομακτικό κι αν αισθάνεσαι το τέλος μιας σχέσης, αν πραγματικά δε νιώθεις καλά μέσα σε αυτή και έχεις εξαντλήσει τις άλλες επιλογές που έχεις στη διάθεσή σου, τότε οφείλεις να δώσεις τέλος νωρίτερα, παρά αργότερα.
Πώς γίνεται αυτό;
Μία ειλικρινής συζήτηση από καρδιάς είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις σε αυτή την περίπτωση. Να εξηγήσεις πως νιώθεις και να πεις τους λόγους που σε οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.
Σίγουρα είναι χάλια το να απογοητεύεις κάποιον που δε σου αρέσει πλέον και θέλεις να χωρίσεις μαζί του. Όμως μην ξεχνάς ότι το πιο σημαντικό είναι να είσαι ειλικρινής στο άτομο που έχεις απέναντί σου, ειδικά αν σου έχει φερθεί εξαιρετικά όλο το διάστημα που ήσασταν μαζί.
Προφανώς, μπορεί να υπάρξουν αντιδράσεις από την άλλη πλευρά. Ειδικά αν είναι μία απόφαση – βόμβα και εντελώς απρόσμενη για τον άλλο άτομο, τότε μπορεί να προσπαθήσει να σε μεταπείσει. Για αυτό πρέπει να έχεις σταθερότητα στα επιχειρήματά σου και να έχεις το θάρρος της γνώμης σου, χωρίς να επηρεάζεσαι από πιθανούς συναισθηματισμούς της άλλης πλευράς.
Φωτ. αρχείου / pexels
Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι πρέπει να έχεις μία στάση απόλυτης ψυχρότητας, ούτε να προσβάλλεις με κάποιο τρόπο το άλλο άτομο. Αντί να αφήσεις τη συζήτηση να μετατραπεί σε καυγά, απλώς πες: «Λυπάμαι, αλλά αυτή είναι η απόφασή μου». Αν δε γίνει σεβαστή η απόφασή σου και συνεχίσει να σε πιέζει, τότε εξήγησε ευγενικά ότι η απόφασή σου είναι οριστική και στη συνέχεια αποχώρησε, ώστε να του δώσεις χρόνο να επεξεργαστεί το χωρισμό.
* Εάν η σχέση έχει γίνει τοξική και αισθάνεσαι ανασφάλεια να κάνεις μια συζήτηση από φόβο για τη βiαιη αντίδραση του άλλου ατόμου, τότε μπορείς να το κάνεις και με ένα μήνυμα, χωρίς να αφήσεις κανένα περιθώριο συζήτησης.