Η ηθοποιός και ακτιβίστρια ζει την καλύτερή της φαση τον τελευταίο καιρό και μάλιστα, κυκλοφορεί και το πρώτο της βιβλίο με συνταγές μαγειρικής!
Το βιβλίο, που αρχικά προοριζόταν να είναι ένα δώρο οικιακής χρήσης για τους γιους της και τις φίλες τους, είναι μια συλλογή από τις συνταγές της Pamela!
Έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 16 Οκτωβρίου 2024 αλλά μοιράστηκε πρόσφατα με τους αναγνώστες του Poosh μια θρεπτική σούπα φακής με μαροκινη έμπνευση.
Αυτή η σούπα είναι γεμάτη με πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, χάρη σε δύο είδη φακών και τόνους αντιφλεγμονωδών μπαχαρικών όπως ο κουρκουμάς, το τζίντζερ και η πάπρικα. Θέλει πολλά υλικά αλλά η ίδια λέει πως κάνει θαύματα!
Συστατικά:
3 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
2 κοτσάνια σέλινου, κομμένα σε κύβους
1 ματσάκι καρότα μικρά, κομμένα σε κύβους
2 μικρές πατάτες (340 γραμμάρια), κομμένες σε κύβους
1 φλιτζάνι (140 γραμμάρια) κολοκυθάκι σε κύβους
1 φλιτζάνι (130 γραμμάρια) γλυκοπατάτες σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κουρκουμά
2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κύμινο
2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
2 κουταλάκια του γλυκού καπνιστή πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλό θαλασσινό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι (200 γραμμάρια) φακές
3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουτί γάλα καρύδας
Χυμό από 1 λεμόνι
3 φλιτζάνια baby σπανάκι
Οδηγίες:
1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σέλινο, τα καρότα, τις πατάτες, το σκουός, τις γλυκοπατάτες και το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, περίπου πέντε λεπτά.
2. Καρυκεύετε με τον κουρκουμά, το κύμινο, το τζίντζερ, την πάπρικα, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν καλά, περίπου δύο λεπτά.
3. Προσθέστε τις φακές και τον πελτέ ντομάτας, σοτάρετε για ένα με δύο λεπτά και μετά προσθέστε τον ζωμό λαχανικών.
4. Αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια βράση, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
5. Προσθέστε το γάλα καρύδας, το χυμό λεμονιού και το σπανάκι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθεί το σπανάκι, δύο με τρία λεπτά. Δοκιμάστε και αλατοπιπερώστε αν θέλετε.